Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Koolen Industries investeert miljoenen euro's in batterijfabrikant Elestor
© Elestor | Koolen Industries

Koolen Industries investeert miljoenen euro's in batterijfabrikant Elestor

Koolen Industries heeft bekendgemaakt meerdere miljoenen te investeren in Elestor. Deze Nederlandse fabrikant maakt waterstofbromide flowbatterijen.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling staat Elestor op het punt om de flowbatterij aan de markt te introduceren. De technologie is volgens de 2 bedrijven een belangrijke stap richting elektriciteitsopslag tegen lage kosten, op grote schaal.

Commerciële lancering
Naast Koolen Industries heeft ook EIT InnoEnergy, een van de vroege investeerders van Elestor, besloten in deze ronde mee te investeren.

De overeenkomst met Koolen Industries is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Elestor, waarmee het fundament wordt gelegd voor een snelle groeifase – in haast elke richting – ter voorbereiding op de commerciële lancering van Elestor’s opslagsystemen.

Guido Dalessi, chief executive officer en een van Elestor’s vroege investeerders: ‘In de aanloop naar seriematige productie, gaan we fors investeren in personeel, testfaciliteiten, productie-engineering en automatisering. De volgende stap is het bouwen van een “gigafactory” voor de grootschalige productie van flowbatterijen. De samenwerking met Koolen Industries is essentieel om deze plannen succesvol uit te rollen.’

Passend in strategie
Elestor levert binnenkort de eerste waterstofbromide flowbatterij uit aan de gemeentewerf van Emmeloord. Daarna zullen er 2 systemen uitgeleverd worden aan locaties in Duitsland en een eiland voor de kust van Noorwegen.

Kees Koolen, eigenaar van het clean-energyconglomeraat Koolen Industries, meldt over zijn investering: ‘Elestors opslagsystemen zijn ontwikkeld voor stationaire toepassingen op grote schaal, waarbij de opslagkosten per kilowattuur indrukwekkend laag zijn. Elestor heeft een veelbelovende technologie ontwikkeld en is een goede toevoeging aan de Koolen Industries groep. De verschillende technologieën van onze investeringen zijn complementair en bedienen verschillende toepassingen en markten. Hierdoor kunnen we binnen de samenwerking kant-en-klare oplossingen bieden, voor elke vraag, in alle markten, en desgewenst op zeer grote schaal. De unieke flowbatterijtechnologie van Elestor past perfect in deze strategie.’