Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leclanché en regering Saint Kitts bouwen grootste energieopslagsysteem van Caraïben

Leclanché en regering Saint Kitts bouwen grootste energieopslagsysteem van Caraïben

Saint Kitts en Nevis, het staatsbedrijf St. Kitts Electric Company (SKELEC) en energieopslagbedrijf Leclanché hebben het grootste gecombineerde zonne-energie- en energieopslagproject van de Caraïben aangekondigd.

Het zonnepark van 35,6 megawattpiek krijgt een energieopslagsysteem met batterijen van 44,2 megawattuur. Het zal worden gebouwd op het door de overheid verstrekte land in de Basseterre-vallei. Dit grenst aan de stad Basseterre en het huidige SKELEC PowerStation op het eiland Saint Kitts.

Dieselgeneratoren
Het eiland Saint Kitts is het grootste van de beide eilanden van de federatie Saint Kitts en Nevis. Het project gaat de bewoners van de eilandenfederatie voorzien van een betrouwbare hernieuwbare-energiebron met fikse kostenbesparingen in vergelijking met het huidige energiesysteem dat bestaat uit dieselgeneratoren. Het systeem zal kunnen voorzien in 25 tot 30 procent van de huidige energiebehoeften van het land.

Leclanché zal fungeren als de belangrijkste engineering-, inkoop- en bouwaannemer voor de installatie van zowel het zonnestroomsysteem als het batterijopslagsysteem.

Ppa
De regering heeft onlangs de toewijzing van de grond voor de projectlocatie goedgekeurd die zal worden verstrekt in het kader van een huurovereenkomst tussen de regering van St. Kitts en Nevis en het projectbedrijf. SKELEC en Leclanché hebben al een 20-jarige power purchase agreement (ppa’s) gesloten die ervoor zorgt dat het systeem de komende jaren de stroomcapaciteit voor Saint Kitts zal leveren.

De bouw van het zonnepaneel- en energieopslagproject is gepland voor half oktober 2019 met als verwachte opleveringsdatum september 2020.