Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Handelsoorlog Amerika-China: lithium-ionbatterijen definitief per 1 september belast met importheffing

Handelsoorlog Amerika-China: lithium-ionbatterijen definitief per 1 september belast met importheffing

Amerika gaat lithium-ionbatterijen uit China per 1 september definitief belasten met importheffingen. De maatregel geldt ook voor nikkel-cadmiumbatterijen en delen van loodzuurbatterijen.

Afgelopen week werd al bekend dat president Donald Trump een nieuwe reeks importheffingen van 10 procent wilde invoeren op een groep producten uit China met een importwaarde van 300 miljard dollar.

De lijst met energieopslagproducten die per 1 september worden belast met importheffingen is als volgt:

  • 8507.30.80: Nickel-cadmium storage batteries, other than of a kind used as the primary source of power for electric vehicles.
  • 8507.60.00: Lithium-ion batteries.
  • 8507.90.40: Parts of lead-acid storage batteries, including separators therefor.

Robert Lighthizer, United States Trade Representative (USTR), hield echter een slag om de arm. De handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten stelde dat de importheffingen voor bepaalde artikelen tot 15 december moesten worden uitgesteld. Inmiddels heeft Lighthizer een uitgebreide specificatie van producten gepubliceerd waarop het uitstel van toepassing is. Het uitstel van de nieuwe importheffingen tot 15 december voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, videogameconsoles en laptops vindt volgens Trump plaats vanwege de massale kerstinkopen die de Amerikanen in de komende maanden doen.