Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voormalige fabriek Solarworld wordt Europa’s grootste batterijfabriek
© JT Energy Systems

Voormalige fabriek Solarworld wordt Europa’s grootste batterijfabriek

De oude fabriek voor zonnepanelen van Solarworld in Freiberg is gekocht door JT Energy Systems. Deze joint venture van de Duitse bedrijven Jungheinrich en Triathlon vestigt er de grootste batterijfabriek van Europa.

Jungheinrich (red. fabrikant van onder meer heftrucks) heeft de joint-venture JT Energy Systems samen met Triathlon (red. fabrikant van tractiebatterijen die onder meer gebruikt worden in heftrucks) aan het begin van 2019 opgericht.

Batterijen en laders
In de oude fabriek van Solarworld wil JT Energy Systems het grootste Europese productiecentrum voor batterijen creëren. Het doel is om ervoor te zorgen dat er voldoende productiecapaciteit is voor de snelgroeiende vraag naar lithium-ionbatterijtechnologie, opladers en andere industriële toepassingen in de intralogistiek.

De huidige uitbreiding van de productie in Freiberg (Saksen) versterkt volgens Jungheinrich zijn technologische leiderschap op het gebied van elektrische mobiliteit en lithium-iontechnologie.

42.000 vierkante meter
In de nieuwe fabriek in Freiberg, met een oppervlakte van 42.000 vierkante meter, moet vanaf het eerste kwartaal van 2020 de assemblage van batterijsystemen en -opladers plaatsvinden. Op korte termijn zal dit binnen JT Energy Systems tot de creatie van 200 banen leiden.

Reinhild Kühne en Martin Hartmann, directeuren van JT Energy Systems: ‘Na de eerste stap – de oprichting van JT Energy Systems – willen we ons volledig inzetten om aan de vraag van de markt te voldoen met succesvolle, innovatieve oplossingen die duurzaam zijn. Met de overname van de fabriek in Freiberg verwerven we zowel de productiecapaciteit als een uitstekende locatie die ons in staat stelt onze productie van lithium-ionbatterijen en opladers verder uit te breiden.’