Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyNest levert thermische batterij aan Eni
© EnergyNest

EnergyNest levert thermische batterij aan Eni

EnergyNest gaat een thermische batterij leveren aan het Italiaanse Eni. Het project gaat hernieuwbare-energiebronnen in het industriële proces integreren en meer in het bijzonder voor de productie van stoom.

De thermische batterij zal worden aangesloten op een Concentrating Solar Power (CSP-)systeem op basis van  eigen technologie van Eni, gecombineerd met een microturbine voor elektriciteitsproductie.

Hernieuwbare stoom
Het systeem genereert overdag en gedurende enkele uren ’s nachts continu hernieuwbare stoom, waardoor stoom die wordt gegenereerd met standaard fossiele brandstofsystemen en elektriciteit gedeeltelijk wordt verdrongen. Dit draagt bij ​​aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van de fabriek.

Het systeem zal volledig operationeel zijn in de tweede helft van 2020 en zal een besparing van 60 ton CO2 per jaar mogelijk maken. Eni wil in 2030 nul emissie uitstoten. Doorbraaktechnologieën zoals de thermische batterij van EnergyNest moeten de koolstofuitstoot verminderen en de energie-efficiëntie verbeteren.