Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
StoredEnergy plaatst batterij van 120 kilowattuur bij sportclub
© StoredEnergy

StoredEnergy plaatst batterij van 120 kilowattuur bij sportclub

Tennisclub LTC Triomf uit Bergschenhoek heeft een batterij voor de opslag van zonne-energie in gebruik genomen. De energieopslagcapaciteit is 120 kilowattuur.

De opening werd verricht door wethouder Financiën Albert Abee, ook verantwoordelijk voor het programma Duurzaamheid binnen Lansingerland.

Eerste amateursportclub
De overtollige zonne-energie uit 152 zonnepanelen wordt vanaf nu opgeslagen in de batterij. ’s Avonds, als de baanverlichting aangaat, komt de stroom uit de batterij. Daarmee is de tennisvereniging de eerste amateursportclub van Nederland met een batterij die lokaal opgewekte energie opslaat voor later gebruik. De batterij is geplaatst door StoredEnergy uit Schiedam, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is om te testen wat de kansen van energieopslag zijn voor de verduurzaming van sportaccommodaties.

Voorzitter Joost Oudshoorn van LTC Triomf: ‘We hebben sinds vorig jaar 152 zonnepanelen op ons dak geplaatst , alle binnenverlichting is vervangen door led en we krijgen binnenkort led-baanverlichting. Door de batterij zijn wij naar verwachting in grote delen van het jaar in staat om de vereniging te draaien op alleen zelfopgewekte zonne-energie’.

Directeur Benjamin Neeteson van StoredEnergy: ‘Door het plaatsen van de batterij kan LTC Triomf het eigen verbruik van de zonnepanelen maximaliseren. Zo hoeft de club minder stroom in te kopen. Bij veel sportclubs is er een mismatch tussen het moment dat zonnepanelen stroom opwekken overdag en het moment van het grootste stroomverbruik: in de avonduren als de baan- of veldverlichting aangaat. Daarnaast kan door de batterij de elektriciteitsaansluiting flink verkleind worden. Dat scheelt de club jaarlijks geld én helpt om het lokale elektriciteitsnet te ontlasten.’