Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Private-equitybedrijf investeert in grootste Duitse opslagsysteem met oude batterijen elektrische auto
© Demeter

Private-equitybedrijf investeert in grootste Duitse opslagsysteem met oude batterijen elektrische auto

Het private-equitybedrijf Demeter heeft met Renault, The Mobility House en Mitsui een gezamenlijk projectbedrijf opgericht dat zich toelegt op het gebruik van batterijen uit elektrische auto’s voor energieopslag.

Op deze manier willen de bedrijven batterijen uit elektrische auto’s een tweede leven geven.

Advanced Battery Storage
Deze investering maakt deel uit van het project ‘Advanced Battery Storage’ dat moet leiden tot het grootste stationaire elektriciteitsopslagsysteem met behulp van batterijen uit elektrische auto’s. Het project moet een energieopslagcapaciteit van 20 megawatt krijgen. Na dit project zal het nieuwe projectenbedrijf een energieopslagsysteem van 45 megawatt in Frankrijk gaan realiseren. Batterijen uit elektrische auto’s van Renault zullen daarbij door technologiebedrijf The Mobility House worden gecommercialiseerd om aan de vraag te voldoen van van verschillende behoeften in de elektriciteitsmarkt.

Philippe Detours, General Partner van Demeter: ‘We tonen aan in staat te zijn om kampioenen van de ecologische transitie te ondersteunen bij de inzet van nieuwe projecten die gericht zijn op het beperken van de ecologische voetafdruk van transportinfrastructuur. We zijn trots op deze samenwerking met Groupe Renault en The Mobility House die de positionering van Demeter als pionier versterkt voor projecten met betrekking tot elektrische mobiliteit, energieopslag, industriële energie-efficiëntie en circulaire economie. Deze transactie biedt Demeter ook de mogelijkheid om samen te werken met Mitsui, een toonaangevend Japans conglomeraat.’