Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
NYSERDA kondigt oplevering van grootste batterijopslagsysteem van New York aan

NYSERDA kondigt oplevering van grootste batterijopslagsysteem van New York aan

De New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) meldt dat de bouw van het energieopslagsysteem Key Capture Energy klaar is. Het is het grootste opslagsysteem met batterij van de staat New York.

Het opslagsysteem moet de prestaties en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen. Het energieopslagsysteem van 20 megawatt ondersteunt het doel van gouverneur Andrew Cuomo om in 2030 over 3.000 megawatt aan energieopslagsystemen te beschikken.

Alicia Barton, president en chief executive officer van NYSERDA: ‘Gouverneur Cuomo heeft New York op weg geholpen naar landelijke en wereldleider als het gaat om de inzet van schone energie, en dit project is een bewijs dat New York geen tijd verspilt. Dit eerste project in het kader van het stimuleringsprogramma van NYSERDA voor energieopslag, de grootste batterij-installatie in de staat tot nu toe, zal ons elektrisch systeem verbeteren en de waarde van grootschalige energieopslagsystemen aantonen.’