Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energy Storage Association (ESA) lanceert veiligheidsplan voor energieopslagbedrijven
© Vitaliy Pozdeev | Dreamstime.com

Energy Storage Association (ESA) lanceert veiligheidsplan voor energieopslagbedrijven

De Amerikaanse Energy Storage Association (ESA) heeft een landelijk veiligheidsplan gelanceerd voor bedrijven die actief zijn in energieopslag.

ESA heeft zogenaamd een Emergency Response Plan (ERP) gepubliceerd. Het biedt Amerikaanse opslagbedrijven een uitgebreid handboek voor het beheer van risico’s en veiligheidsproblemen. De ERP is het eerste product van ESA’s taskforce Corporate Responsibility Initiative (CRI) die in maart van dit jaar werd aangekondigd.

Exponentiële groei
‘Terwijl de energieopslagsector zijn exponentiële groei voortzet, wordt de behoefte aan op deze markt toegesneden richtlijnen voor risico- en veiligheidsbeheer nog belangrijker’, stelt ESA-directeur Kelly Speakes-Backman. ‘De taskforce heeft een leidende rol gespeeld bij het identificeren en aanbieden van best practices op het gebied van veiligheid om zo potentiële problemen te verminderen en de energieopslagsector toekomstbestendig te maken. ESA’s ERP is slechts het eerste van vele inspanningen die zullen helpen een verantwoordelijke groei te waarborgen. De hoogste prioriteit van het ERP is het beschermen van de veiligheid van personeel, hulpverleners, het publiek en het milieu.’