Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse NFPA brengt nieuwe standaard voor brandbeveiliging energieopslagsystemen uit

Amerikaanse NFPA brengt nieuwe standaard voor brandbeveiliging energieopslagsystemen uit

De National Fire Protection Association (NFPA) heeft de NFPA 855 vrijgegeven, de standaard voor brandveiligheid bij installatie van energieopslagsystemen. Het is de eerste norm van de NFPA voor energieopslag.

De norm stelt voorwaarden op basis van de technologie die wordt gebruikt in het energieopslagsysteem, de instelling waar de technologie wordt geïnstalleerd, de grootte en scheiding van de installaties en de aanwezige brandbestrijdings- en controlesystemen.

Bepaalde energieopslagtechnologieën kunnen veel energie in een klein systeem stoppen, wat deze technologieën nuttig maakt maar volgens de NFPA ook de brand- en levensveiligheidsrisico's verhoogt zoals het vrijkomen van giftige en ontvlambare gassen en verhoogde brandintensiteit.

‘NFPA 855 is het resultaat van meerdere jaren van uitgebreide onderzoeken en overleggen van technische comités, educatieve sessies en workshops bijgewoond door een breed spectrum van professionals,’ aldus Christian Dubay, vicepresident en hoofdingenieur bij de NFPA. ‘Inzicht in het veilig gebruik van energieopslag is belangrijk voor veel verschillende segmenten die NFPA bedient - ontwerpers, ingenieurs, bouwers, fabrikanten, handhavers, hulpverleners en beleidsmakers.

‘Hoewel energieopslagsystemen talloze voordelen en toepassingen bieden, zijn de technologieën niet zonder risico. De NFPA 855 is bedoeld om risico’s te beperken en ervoor te zorgen dat alle installaties worden uitgevoerd op een manier die rekening houdt met brand- en levensveiligheid’, aldus Brian O'Connor, lid van de speciale commissie voor de NFPA.