Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
DNV GL over brand bij energieopslagsysteem Zuid-Korea: betere monitoring en preventie noodzaak
© DNV GL

DNV GL over brand bij energieopslagsysteem Zuid-Korea: betere monitoring en preventie noodzaak

DNV GL stelt op basis van onderzoek naar een brand bij een energieopslagsysteem in Zuid-Korea dat deze systemen in het land meer gericht moeten zijn op monitoring en preventie ter voorkoming van stroomuitval.

DNV GL voerde het onderzoek uit op verzoek van de verzekeraar van de energieopslagfaciliteit. In het onderzoek is de hoofdoorzaak van de brand vastgesteld en zijn de zwakke punten in de huidige benaderingen van monitoring- en preventiesystemen aan het licht gebracht. Door deze zwakke punten kunnen kleine storingen volgens DNV GL naar alle waarschijnlijkheid leiden tot grote problemen.

Zuid-Korea is wereldwijd in opkomst als een van de snelst groeiende markten voor energieopslagsystemen. In de afgelopen jaren heeft het land echter te kampen gehad met een aantal spraakmakende storingen en branden in energieopslagfaciliteiten die de regering ertoe hebben aangezet een evaluatie en upgrade van de veiligheidsvoorschriften van het land voor energieopslagfaciliteiten te starten.

Het onderzoek van DNV GL naar de stroomuitval wees niet alleen op de kleine productiefout die de storing veroorzaakte, maar leidde ook tot de conclusie dat de aanwezigheid van onvoldoende monitoring- en beveiligingssystemen ervoor zorgden het kon escaleren tot een grote brand.

‘Onze diepgaande en onafhankelijke analyse van het incident bracht verschillen aan het licht tussen Zuid-Koreaanse en internationale veiligheidsnormen die mogelijk kleine storingen waarschijnlijker maken’ aldus Nicolas Renon, executive vice-president Asia Pacific, bij DNV GL - Energy. ‘De Zuid-Koreaanse overheid is al bezig met het herzien van de regelgeving, maar we raden de Zuid-Koreaanse projectontwikkelaars aan bij energieopslagsystemen meer tijd te besteden aan adequate monitoring- en beveiligingssystemen om te voorkomen dat deze kleine storingen grote, kostbare en zeer dure incidenten worden.’