Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Joint venture GCL en Powin Energy voor energieopslag
© GCL

Joint venture GCL en Powin Energy voor energieopslag

GCL System Integration (GCL SI) en Powin Energy (Powin), hebben een joint venture aangekondigd, genaamd G-Powin Energy Solution, om hun energieopslagactiviteiten uit te breiden in de Aziatisch-Pacifische regio.

‘GCL SI heeft sinds 2015 wereldwijd meer dan 18 gigawattpiek aan zonne-energie geleverd. We zien een ​​grote groei in hernieuwbare energie, maar ook de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor netwerkactiviteiten’ aldus GCL SI-voorzitter Eric Luo. ‘Powin is een in de Verenigde Staten gevestigde ontwerper en ontwikkelaar van oplossingen voor energieopslag, heeft meer dan 200 megawattuurprojecten opgeleverd en heeft een wereldwijde pijplijn van meer dan 6 gigawattuur. De nieuwe joint venture is van plan om samen te werken aan voor-de-meteroplossingen voor energieopslag voor ondersteuning van het net om de capaciteit beter te integreren en te vergroten, en kijkt uit naar de integratie van bijpassende expertise om nog meer waarde voor klanten te creëren’, aldus Luo.

‘In tegenstelling tot veel van de oplossingen voor energieopslag van onze concurrenten, zijn ons eigen batterijmanagementsysteem en energiemanagementsysteem, batterijmodules en batterijstacks ontwikkeld met een focus op de markt en de toepassingen voor energieopslag in plaats van herbestemd op basis van ontwerpen voor elektrische voertuigen’, aldus Danny Lu, senior vice-president van Powin.