Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen bouwt op Maasvlakte energieopslagsysteem van 10 megawatt voor Uniper
© Alfen

Alfen bouwt op Maasvlakte energieopslagsysteem van 10 megawatt voor Uniper

Alfen is door Uniper geselecteerd om een grootschalig batterij-energieopslagsysteem te leveren voor de hybride elektriciteitscentrale van Uniper op de Maasvlakte in Rotterdam.

Het wordt ingezet om de steeds grotere vraag naar netdiensten te adresseren. Alfen’s energieopslagsysteem is gebaseerd op zijn hogedichtheidsconcept, waarmee een compact ontwerp van 10 megawatt in 4 containers kan worden gerealiseerd. De opzet van volledig afgesloten containers is volgens het bedrijf bij uitstek geschikt voor het zeeklimaat op de Maasvlakte.

End-to-endoplossing
Het energieopslagsysteem vormt onderdeel van Unipers concept omtrent het faciliteren van de energietransitie middels het aanbieden van frequentie- en spanningsregelingsdiensten voor het hoogspanningsnet.

Michel Groeneveld van Uniper: ‘We hebben voor Alfen gekozen vanwege zijn ruime ervaring op het gebied van energieopslagsystemen. Alfen heeft recentelijk nog enkele grote energieopslagprojecten in Nederland opgeleverd, hetgeen heeft bijgedragen aan onze overtuiging dat Alfen de juiste partner is voor ons. Alfen biedt een end-to-endoplossing aan: van netstudies, ontwerp-optimalisatie tot integratie in onze bestaande installaties. Dankzij Alfen’s voorgemonteerde plug-and-playconcept minimaliseren we werkzaamheden ter plaatse en zien we een probleemloze integratie tegemoet.’