Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese subsidie voor innovatieproject energieopslag in Nijmegen
© Dutchscenery | Dreamstime.com

Europese subsidie voor innovatieproject energieopslag in Nijmegen

3 projecten die bijdragen aan de reductie van CO2, waaronder het project ‘Smart Energy Grid regio Nijmegen’, ontvangen een bijdrage van ruim 2,2 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

In deze 3 projecten wordt door 18 bedrijven en kennisinstellingen samengewerkt aan de duurzame economie van de toekomst. Samen met Europa, Rijk en de provincies  Overijssel en Gelderland investeren zij ruim 4,7 miljoen euro in Oost-Nederland.

Het project ‘Smart Energy Grid regio Nijmegen’ ontwikkelt een systeem dat, door slimme keuzen, de energievraag koppelt aan het aanbod van verschillende energiebronnen (elektriciteit, warmte, groen- en waterstofgas). Het systeem, een zogenaamd ‘smart grid’, geeft sturing aan energietransport, omzetten van energie in andere soorten energie of opslaan van energie. De sturing van het energiesysteem vindt plaats op basis van verschillende gegevens zoals: kosten, opbrengsten, leveringszekerheid en duurzaamheid. Het consortium, bestaande uit ARN (Weurt), Modderkolk Projects & Maintenance (Wijchen), Elestor (Arnhem), Oostendorp Apparatenbouw (Tiel), IF Technology (Arnhem) en Universiteit Twente (Enschede) ontvangt een totaal subsidiebedrag van 405.486 euro. De totale kosten bedragen 902.729 euro.