Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronavirus | Panasonic schorst productie batterijen op in Amerikaanse fabriek Tesla
© Tesla

Coronavirus | Panasonic schorst productie batterijen op in Amerikaanse fabriek Tesla

Het Japanse bedrijf Panasonic meldt dat het vanwege de uitbraak van het coronavirus per direct is gestopt met het produceren van batterijen in de Amerikaanse fabriek van Tesla nabij de stad Reno in de staat Nevada.

Tesla had zelf na aandringen van de Amerikaanse overheden om het COVID-19-virus in te dammen al besloten om de productie van elektrische auto's en zonnepanelen stil te leggen in de fabrieken in Buffalo en Fremont.

Tesla wil blijven produceren
Tesla’s Gigafactory in Nevada is de locatie waar het bedrijf de elektrische motoren en batterijen voor Tesla Model 3 alsook zijn energieopslagsystemen Powerwall en Powerpack vervaardigt.

Waar Panasonic de gezamenlijke batterijproductie met Tesla in Nevada voor een periode van 14 dagen stillegt, doet het bedrijf daarbij geen mededeling welke invloed dit besluit heeft op de activiteiten van Tesla in Nevada. Tesla lijkt zelf namelijk producten te willen blijven produceren in de fabriek. Het bedrijf heeft namelijk zelf ook nog duizenden medewerkers in de fabriek.

Faciliteit schoonmaken
Een woordvoerder van Panasonic meldt tegen Reuters het volgende: 'Panasonic zet zich in om de gezondheid en het welzijn van elke werknemer te beschermen. De Panasonic-fabriek legt het werk stil en sluit gedurende 14 dagen. Werknemers die door de sluiting worden getroffen, ontvangen het volledige salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden gedurende 14 dagen. Ondertussen heeft Panasonic verschillende maatregelen genomen om de netheid van de faciliteit te verbeteren, sociale afstand te stimuleren en eenvoudig, veilig en effectief gedrag mogelijk te maken. Gedurende de periode van 14 dagen wordt de faciliteit intensief schoongemaakt.'