Geachte bezoeker,

We zien dat u waarschijnlijk AdBlock, Ghostery, NoScript of andere software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, want hiermee ontneemt u Smart Storage in essentie inkomsten die we hard nodig hebben om u het nieuws te kunnen blijven brengen. Help ons door Smart Storage te whitelisten.

×

Daimler bouwt aan wereldwijd productienetwerk voor lithium-ion-accu’s

Daimler is gestart met de bouw van een tweede accufabriek bij dochteronderneming ACCUMOTIVE in Kamenz. Met een investering van 500 miljoen euro wordt het een van de modernste accufabrieken in Europa.

Nationaal Actieplan Energieopslag onthuld: ‘Neem belemmerende wet- en regelgeving weg’

De huidige wet- en regelgeving in Nederland belemmert de toepassing van energieopslag en verstoort het speelveld waarin energieopslag moet concurreren met andere vormen van flexibiliteit binnen het energiesysteem.

IHS: SMA, BYD en Parker Hannifin leiden markt van omvormers voor energieopslag

Marktonderzoeksbureau IHS meldt dat er in 2015 wereldwijd 900 megawatt aan omvormers voor energieopslagsystemen zijn verkocht. SMA, Parker Hannifin en BYD leiden volgens het bedrijf de dans.

Nieuw Nederlands bedrijf gaat vliegwielen voor energieopslag produceren

Machinefabriek Boessenkool gaat in Almelo vliegwielen produceren voor energieopslagsystemen. Hiertoe heeft het bedrijf deze maand een zogenaamde carousseldraaibank in gebruik genomen.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!