Shell koopt Duits energieopslagbedrijf sonnen

Shell koopt 100 procent van de aandelen van het Duitse energieopslagbedrijf sonnen. sonnen is marktleider in thuisbatterijen.

Utrechtse fabriek iwell geopend voor productie thuisbatterij Cube

iwell heeft in Utrecht zijn nieuwe ontwikkel- en productielocatie voor het batterijopslagsysteem Cube in gebruik genomen. De Cube is een grote thuisbatterij die in appartementencomplexen geplaatst wordt.

Energieprijs voor energieopslagconcept van student KU-Leuven

De 8e Encon Energieprijs is gewonnen door KU-Leuven alumnus Arthur Schillemans. Hij ontwikkelde een model dat energieopslag op grote schaal economisch aantrekkelijk maakt.

Peter Molengraaf in raad van advies Ecovat

Peter Molengraaf, voormalig chief executive officer van netwerkbedrijf Alliander, is vanaf 1 februari betrokken bij Ecovat als onafhankelijk strategisch adviseur.

Tesla ziet verkoop energieopslag in 2018 verdrievoudigen

Tesla heeft voor het tweede kwartaal op rij winst geboekt. Waar de solar divisie onder druk staat, is de verkoop van energieopslagsystemen in 2018 verdrievoudigd.

Zonnepark Flevokust Haven (30 megawattpiek) krijgt mogelijk batterij van 5 megawatt

Het zonnepark Flevokust Haven, waarvan ENGIE deze maand het eerste van 30 megawattpiek aan zonnepanelen heeft geplaatst, krijgt mogelijk een energieopslagsysteem van 5 megawattpiek.

Nationaal Actieplan Energieopslag 2.0: ‘Zet energieopslag in voor tekort aan transportcapaciteit’

Energieopslag en -conversie moet en kan ingezet worden als (tijdelijke) oplossing voor netcongestie. Zo kunnen netbeheerders het gebrek aan transportcapaciteit voor duurzame energie het hoofd bieden.

Woningcorporatie Woonwaard neemt energieopslagsysteem in gebruik

Woningcorporatie Woonwaard heeft bij appartementencomplex De Strandwal aan de Plutostraat in Oudorp een energieopslagsysteem in gebruik genomen. Het gaat om een pilot met zonnepanelen en een accu.

Duurzaamste kilometer van Nederland krijgt energieopslagsysteem

In Leiden moet de duurzaamste kilometer van Nederland verrijzen. Naast led-verlichting en zonnepanelen wordt de omgeving rond Centraal Station Leiden voorzien van een energieopslagsysteem.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!