StoredEnergy stapt met nieuw bedrijf Rent a Battery in batterijverhuur

Stored Energy verbreedt zijn activiteiten naar de verhuur van batterijen. Met het bedrijf Rent a Battery verzorgt het bedrijf via rentabattery.nl tijdelijke mobiele energieopslag voor evenementen.

ENGIE en Umicore in België plaatsen 48 gebruikte batterijen bij Umicore

ENGIE en Umicore hebben het eerste industriële ‘second life’-batterijsysteem ingehuldigd op de locatie van Umicore in Olen. Het systeem bestaat uit 48 gebruikte batterijen, afkomstig van elektrische auto’s.

BNG Duurzaamheidsfonds investeert in energieopslagfabrikant iwell

De 10e financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds wordt verstrekt aan iwell. Het bedrijf uit Utrecht gebruikt de financiering om het batterijsysteem Cube in een leaseoplossing aan te gaan bieden.

Fondsvoorwaarden Cleantechfonds Brabant verbreed naar energieopslag

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) gaat de fondsvoorwaarden van het Cleantechfonds verbreden naar energieopslag. Het investeringsfonds helpt bedrijven met kapitaal en professionele ondersteuning.

Energy Storage Association (ESA) lanceert veiligheidsplan voor energieopslagbedrijven

De Amerikaanse Energy Storage Association (ESA) heeft een landelijk veiligheidsplan gelanceerd voor bedrijven die actief zijn in energieopslag.

NYSERDA kondigt oplevering van grootste batterijopslagsysteem van New York aan

De New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) meldt dat de bouw van het energieopslagsysteem Key Capture Energy klaar is. Het is het grootste opslagsysteem met batterij van de staat New York.

Private-equitybedrijf investeert in grootste Duitse opslagsysteem met oude batterijen elektrische auto

Het private-equitybedrijf Demeter heeft met Renault, The Mobility House en Mitsui een gezamenlijk projectbedrijf opgericht dat zich toelegt op het gebruik van batterijen uit elektrische auto’s voor energieopslag.

SKOON winnaar Ketelbinkieprijs

SKOON Energy heeft de Ketelbinkieprijs 2018 gewonnen. Oprichters Peter Paul Van Voorst en Daan Geldermans ontvingen de Ketelbinkieprijs uit handen van wethouder Richard Moti.

Tweede Kamer neemt motie aan om via energieopslag problemen met vol elektriciteitsnet te bestrijden

De leden van de Tweede Kamer hebben een motie aangenomen om door extra in te zetten op energieopslag de problemen met de netcapaciteit bij het aansluiten van onder meer zonneparken te lijf te gaan.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!