Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Amstelveen introduceert subsidie voor thuisbatterij
© SOLARWATT

Gemeente Amstelveen introduceert subsidie voor thuisbatterij

De gemeente Amstelveen heeft een regeling in het leven geroepen waarmee huiseigenaren, huurders en kleine particuliere verhuurders subsidie krijgen voor de aanschaf van een thuisbatterij.

De subsidieregeling heeft een looptijd van 2 jaar, waarbij er voor 2020 en 2021 in totaal 720.000 euro beschikbaar wordt gesteld – ieder jaar 360.000 euro – om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast deze financiële ondersteuning worden in 2020 ook diverse collectieve inkoopacties voor onder meer zonnepanelen georganiseerd. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen van de regeling gebruikmaken.

Van warmtepomp tot thuisaccu
De subsidieregeling kent een grote diversiteit. Voor een thuisaccu kunnen inwoners van Amstelveen een subsidie van 900 euro krijgen.
Voor de aanschaf van een warmtepomp – en andere maatregelen die de gasgestookte ruimteverwarmingsinstallatie omzetten naar een aardgasvrije ruimteverwarmingsinstallatie – kan men maximaal 2.500 euro subsidie krijgen. De subsidie voor een zonneboiler bedraagt 900 euro en de subsidie voor een bodemenergiesysteem 1.500 euro. Isolatiemaatregelen, zonnepanelen, biomassaketels en pelletkachels zijn uitgesloten van de subsidieregeling.

Men kan subsidie aanvragen voor 1 of meerdere maatregelen. De subsidie mag gecombineerd worden met andere subsidieregelingen zoals de nationale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!