Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Koolen Industries start nieuw energieopslagbedrijf Smart Grid
© Koolen Industries

Koolen Industries start nieuw energieopslagbedrijf Smart Grid

Het Nederlandse schone-energieconglomeraat Koolen Industries heeft Smart Grid gelanceerd, een nieuw energieopslagbedrijf dat grote, geïntegreerde energieopslagoplossingen gaat leveren voor internationale klanten.

Smart Grid is een spin-off uit lithiumbatterijfabrikant Super B, omdat Super B steeds meer vraag kreeg naar energieopslagoplossingen op grote schaal. De energieopslagoplossingen die het bedrijf wil aanbieden, gaan meerdere batterijen samenvoegen met slimme software. Smart Grid wordt zodoende een toevoeging aan Koolen Industries’ dochteronderneming Super B. Sinds zijn oprichting meer dan 10 jaar geleden, heeft Super B zijn positie uitgebouwd tot internationaal erkende ontwerper en producent van lithiumbatterijen in industrieën zoals maritieme, recreatievoertuigen en krachtsport. Super B en Koolen Industries hebben tot nu toe ruim 5 miljoen euro besteed aan het Smart Grid-concept.

Complexe energieopslag
De 2 bedrijven, beide 100 procent van Koolen Industries, delen middelen terwijl ze tegelijkertijd hun specifieke expertise op het gebied van energiemanagement, energieconversie en systeemontwerp en integratie toepassen. Beide bedrijven zullen kant-en-klare oplossingen leveren die voldoen aan de vraag van klanten.

Smart Grid zal gaan focussen op complexe energieopslagsystemen op grote schaal, die meerdere batterijen aan elkaar verbinden en die gemanaged worden door slimme software. De specialistische kennis en vaardigheden in het bedrijf zullen zorgen voor schaalbare systemen met lage kosten.

Als onderdeel van Koolen Industries, zal Super B lithium-ijzerfosfaatbatterijoplossingen beschikbaar maken voor een breder scala aan applicaties.

Order voor Skoon
Super B en Smart Grid zullen nauw samenwerken met elkaar en met andere bedrijven in de Koolen Industries groep. Skoon, een bedrijf dat het mogelijk maakt om batterijen te delen, heeft bijvoorbeeld opdracht gegeven voor een 638-kilowattuur-energiecontainer, die binnenvaartschepen (zoals containerschepen die door Europa varen) aandrijft. Deze container werd voorzien van standaard Super B-batterijen, terwijl het Smart Grid-team de juiste marinecertificatie bemachtigde.

Als voorbeeld zit Smart Grid nu in de laatste fase van het leveren van een container voor een project dat gelijkstroom (DC) levert aan de snelweg. Binnen dit project zal een zonnepark in de buurt de elektriciteit leveren aan zowel het DC-systeem van de snelweg als de Smart Grid-batterijcontainer, die zal dienen als elektriciteitsbuffer en back-upsysteem.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!