Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaans ministerie van Energie lanceert Energy Storage Grand Challenge
© Pozdeevc | Dreamstime.com

Amerikaans ministerie van Energie lanceert Energy Storage Grand Challenge

De Amerikaanse minister van Energie Dan Brouillette heeft de lancering aangekondigd van de Energy Storage Grand Challenge. Het initiatief moet Amerika's wereldwijde koppositie rond energieopslag borgen.

De Energy Storage Grand Challenge is een programma om de ontwikkeling, commercialisering en het gebruik van de volgende generatie technologieën voor energieopslag te versnellen en het Amerikaanse wereldwijde leiderschap in energieopslag te behouden. De Grand Challenge bouwt voort op het Advanced Energy Storage Initiative dat 158 miljoen Amerikaanse dollar budget kreeg van president Trump.

Leiderschap
De ambitie van de Energy Storage Grand Challenge is om het wereldwijde leiderschap van Amerika in gebruik en export van energieopslag te creëren en te behouden. Het land wil een binnenlandse toeleveringsketen creëren die onafhankelijk is van buitenlandse bronnen zoals zeldzame aardmaterialen.

Met behulp van een gecoördineerd pakket van R&D-financieringsmogelijkheden bestaat de Challenge uit de volgende activiteiten:

  • Technologieontwikkeling: ambitieuze, haalbare prestatiedoelen en een uitgebreide R & D-portefeuille vaststellen;
  • Technologieoverdracht: de technologiepijplijn versnellen van onderzoek naar systeemontwerp met acceptatie door de particuliere sector door middel van rigoureuze systeemevaluatie, validatie van prestaties en gerichte samenwerkingsverbanden;
  • Beleid en waardering: best-in-classmodellen ontwikkelen met gegevens en analyses om de effectiefste waardepropositie te realiseren.
  • Productie- en toeleveringsketen: nieuwe technologieën ontwerpen om de Amerikaanse productie en recyclebaarheid te versterken en zo de afhankelijkheid van buitenlandse bronnen van zeldzame aardmaterialen te verminderen.
  • Personeel: de volgende generatie Amerikaanse werknemers trainen om te voldoen aan de behoeften van het 21e-eeuwse elektriciteitsnet en de waardeketen van energieopslag.
Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!