Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell koopt in Verenigd Koninkrijk stroom van grootste batterij
© Alexey Novikov | Dreamstime.com

Shell koopt in Verenigd Koninkrijk stroom van grootste batterij

Shell Energy Europe – een divisie van Shell – gaat stroom afnemen van het grootste batterijopslagproject van het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe heeft het bedrijf een meerjarenovereenkomst gesloten.

Batterijen zullen volgens Shell een sleutelrol spelen in de energietransitie, omdat deze in staat zullen zijn om overtollige energie op te slaan en terug te voeren naar het stroomnet als verbruikers daarom vragen.

100 megawattuur
Het energieopslagproject Minety wordt gerealiseerd en beheerd door het Chinese bedrijf China Huaneng. De batterijen zullen volgens een woordvoerder van Shell gebruikt worden voor netbalancering en frequentierespons. Het project bestaat uit 2 batterijen van 50 megawatt waar 100 megawattuur elektriciteit in kan worden opgeslagen.

Shell's dochterbedrijf Limejump – dat vorig jaar door Shell gekocht wordt – is om de batterijen te optimaliseren via zijn virtuele stroomplatform. ‘Projecten zoals deze zullen van vitaal belang zijn om de vraag en het aanbod van elektriciteit in Groot-Brittannië in evenwicht te houden, aangezien wind- en zonne-energie een steeds grotere rol spelen’, aldus David Wells, vice-president van Shell Energy Europe.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!