Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert Vattenfall energieopslagsysteem van 20 megawattuur
© Alfen

Alfen levert Vattenfall energieopslagsysteem van 20 megawattuur

Vattenfall heeft Alfen gevraagd om in Zweden een energieopslagsysteem van 20 megawattuur te realiseren. De megabatterij komt te staan in de universiteitsstad Uppsala.

Het is het derde grootschalige energieopslagsysteem dat Alfen gaat leveren aan Vattenfall. Het energieopslagsysteem wordt aangesloten op het stroomnet van distributienetbeheerder Vattenfall Eldistribution.

Congestie
Het systeem zal worden ingezet om de congestieproblemen van het net aan te pakken en om te profiteren van de handelsmogelijkheden op de flexibiliteitsmarkt.

De scope van Alfen bestaat uit de levering van een energieopslagsysteem met een vermogen van 5 megawatt op basis van autoaccu’s van BMW, het energiemanagementsysteem TheBattery Connect van Alfen en de lokale netaansluiting. Stephanie Schockaert, salesmanager Energy Storage bij Alfen, over het project: ‘We zijn trots dat we door Vattenfall zijn geselecteerd om ons batterijenergieopslagsysteem te mogen leveren als voortzetting van onze langdurige relatie op het gebied van zowel het laden van elektrische voertuigen als energieopslag.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!