Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationale Roadmap: 93 miljoen euro voor grootschalige onderzoeksinfrastructuren, ook geld voor energieopslag
© Jarreterad | Dreamstime.com

Nationale Roadmap: 93 miljoen euro voor grootschalige onderzoeksinfrastructuren, ook geld voor energieopslag

De raad van bestuur van NWO heeft 7 aanvragen in de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur gehonoreerd voor een totaalbedrag van 93 miljoen euro, met ook aandacht voor energieopslag.

De middelen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan NWO ter beschikking stelt voor de Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur maken de bouw of vernieuwing mogelijk van essentiële onderzoeksinfrastructuren. De gehonoreerde wetenschappelijke infrastructuren zijn volgens de organisatie van groot belang voor het verrichten van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en als aanjager van maatschappelijke en economische innovatie in alle wetenschappelijke disciplines. De toekenningen maken infrastructuur mogelijk binnen de bèta/technische, de alfa/gamma disciplines en in de levenswetenschappen.

Van ziekten tot energieopslag

Een van de toegekende onderzoeksfaciliteiten onderzoekt de toepassingen voor een sterke magneet voor inzichten in de oorzaken van ziekten, nieuwe medicijnen, maar ook verbetering van voedselproductie en –veiligheid. Een andere faciliteit onderzoekt microbiële ecosystemen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van mensen en duurzame productie van chemicaliën.

1 toekenning heeft betrekking op energieopslag, te weten ‘The uNMR-NL Grid: A distributed, state-of-the-art Magnetic Resonance facility for the Netherlands’. Hoofdaanvrager is professor Baldus van de Universiteit Utrecht van de faculteit Bètawetenschappen, Departement Scheikunde, NMR Spectroscopie. De toekenning bedraagt 17,9 miljoen euro.

Magnetische eigenschappen
Kernspinresonantie (NMR) en imaging (MRI) gebruiken magnetische eigenschappen van atoomkernen om structuur en dynamica van moleculen in materialen en levende organismen te bestuderen. uNMR-NL is opgezet met 1 centraal NMR-instrument met ongekende mogelijkheden. Dit wordt nu uitgebouwd tot een netwerk van NMR-faciliteiten met nieuwe instrumenten en upgrades door heel Nederland om de toegankelijkheid en uitwisseling van expertise tussen de deelnemende groepen te versterken. Het uNMR-NL-consortium is daarmee in staat om natuurwetenschappelijk onderzoek over de volle breedte te ondersteunen, van het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen, tot het verbeteren van voedselproductie en -kwaliteit, en nieuwe materialen voor energieopslag en -conversie.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!