Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyNest voert succesvolle inspectietest uit voor thermische batterij
© EnergyNest

EnergyNest voert succesvolle inspectietest uit voor thermische batterij

Nest heeft een mijlpaal bereikt: de succesvolle inspectietest van zijn eerste stalen cassettes die worden geïntegreerd en geëxploiteerd in een commercieel energieopslagproject.

De opslagmodules van EnergyNest bestaan uit lokaal gewonnen, recyclebare materialen: een staalbuisskeletconstructie in combinatie met Heatcrete, een hoogwaardig beton voor opslag van thermische energie. Dit beton is ontwikkeld in partnership met de Duitse, multinationale bouwmaterialenproducent HeidelbergCement.

Productie van stoom
EnergyNest kondigde vorig jaar aan een thermische batterij te gaan leveren aan het Italiaanse Eni. Het project gaat hernieuwbare-energiebronnen in het industriële proces integreren en meer in het bijzonder voor de productie van stoom.

Nu zijn met de stalen cassettes met succes druktesten uitgevoerd tot 168 bar. Op onderstaande video is het moment vastgelegd waarop de stalen cassettes van EnergyNest op elkaar werden gestapeld.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2019

Jillis Raadschelders (Energy Storage NL): ‘Het hele systeem moet om’ Optimalisatie grootschalige electrochemische energieopslag: ‘Verbetering realiseer je in het hart van de batterij: de elektrode’ Column Energy...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!