Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spectral gaat Rhino-batterij GIGA Storage integreren in elektriciteitsnet
© Andre Muller | Dreamstime.com

Spectral gaat Rhino-batterij GIGA Storage integreren in elektriciteitsnet

Energieopslagbedrijf GIGA Storage en Spectral gaan een strategische samenwerking aan om de Rhino-batterij van GIGA Storage te integreren in het landelijke energienetwerk.

Om de prestatie van het batterijopslagsysteem zo optimaal mogelijk te houden en de batterij zo slim mogelijk aan te sturen op basis van de flexibiliteitsbehoefte vanuit de verschillende gekoppelde energiemarkten, zal Spectral zijn smartenergy-controlplatform implementeren.

Platformintegrator
Giga Storage heeft Spectral hier gecontracteerd als de end-to-end system & smartenergy-platformintegrator. De implementatie van de Rhino-batterij is Giga’s eerste project en een opmaat naar meer grootschalige energieopslagsystemen op Nederlandse en Europese bodem.

Het marktprijsvoorspellingsalgoritme van het eigen Giga-cloudplatform optimaliseert de financiële kant van de geleverde flexibiliteitsdiensten. Met de toevoeging van Giga’s 12 megawatt stuurt Spectral’s smartenergy-controlplatform straks meer dan 40 procent van de landelijke stationaire batterijcapaciteit voor netstabilisering aan. Spectral neemt hiermee volgens het bedrijf een landelijke marktleidende positie in.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!