Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Primeur Microsoft en Schiphol: elektrische fietsen opladen met Solarenergy-vlonder en batterij
© goinGDutch

Primeur Microsoft en Schiphol: elektrische fietsen opladen met Solarenergy-vlonder en batterij

Microsoft en Schiphol hebben de eerste 2 Solarenergy-vlonders ter wereld in gebruik genomen. De vlonders zijn standaard voorzien van een afdak met zonnepanelen waarvan de stroom gebruikt wordt om fietsen te laden.

De Solarenergy-vlonders passen in het programma dat goinGDutch uitrolt op Schiphol. Hierin staan concrete plannen om het fietsen naar en rond Schiphol te stimuleren. Het uiteindelijke doel is om meer medewerkers op het terrein van Schiphol op de fiets naar het werk te krijgen. goinGDutch wil hiermee de bereikbaarheid en mobiliteit van Schiphol verbeteren. De oplossingen die goinGDutch ontwikkelt, zijn ook toepasbaar op steden en andere luchthavens.

Bufferbatterij
De vlonders beschikken over een bufferbatterij waarin ze de energie tijdelijk opslaan wanneer deze niet nodig is. En er zijn uiteraard wandcontactdozen om e-bikes op te laden. De vlonders zijn tijdelijk te plaatsen, maar ook permanent te gebruiken.

Bedrijven en gemeenten kunnen met de vlonders snel beschikken over meer stalling- en laadcapaciteit. Bijvoorbeeld voor een tijdelijke situatie, zoals bij een evenement of om de periode te overbruggen tot een definitieve fietsparkeergarage met deze voorzieningen gereed is. In het geval van Microsoft en Schiphol gaat het om permanente uitbreiding van de stalling- en laadcapaciteit.

Afmeting parkeervak
De Solarenergy-vlonders hebben de afmeting van een parkeervak voor een auto. Bedrijven kunnen het fietsen onder meer stimuleren door ruimte voor de auto in te ruilen voor de fiets. Zo kunnen gebruikers op 1 parkeervak door de Solarenergy-vlonder 6 elektrische fietsen opladen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!