Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Investeringsbank leent 47 miljoen euro aan Zweeds batterijbedrijf Nilar
© EIB

Europese Investeringsbank leent 47 miljoen euro aan Zweeds batterijbedrijf Nilar

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een lening van 47 miljoen euro verstrekt aan het Zweedse batterijtechnologiebedrijf Nilar. Dit gebeurt met steun van het EU-garantieprogramma InnovFin ‘Energy Demo Projects’.

De financiering zal Nilar ondersteunen bij het opschalen van de productie in zijn fabriek in Gävle en het stimuleren van R&D op het gebied van innovatieve batterijtechnologie.

Geen schaarse materialen
Nilar produceert batterijen die door huiseigenaren en industriële klanten kunnen worden gebruikt om hun gebouwen van stroom te voorzien of elektrische voertuigen op te laden met opgeslagen stroom van bijvoorbeeld de zonnepanelen op het dak. De ondersteuning van InnovFins ‘Energy Demo Projects’-venster zal Nilar helpen om zijn batterijproductie snel te commercialiseren en verdere kostenreductie te realiseren door schaalgrootte.

De Hydride Battery Energy Storage-systemen van Nilar zijn niet-ontvlambaar, waardoor ze veilig zijn. Het fabricageproces is volgens het bedrijf veel minder energie-intensief dan de huidige lithium-ion-technologieën. De batterijen van Nilar zijn op nikkel gebaseerd en bevatten geen schaarse materialen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk en volledig recyclebaar zijn.

Proef KPN
Indutecc Renewable Solutions stelde eerder dit jaar de eerste buurtbatterij voor KPN in bedrijf met Nilar-batterijen. In opdracht van Allinq bouwde Indutecc Renewable Solutions voor KPN een energieopslagsysteem van 230 kilowattuur en die proef wordt in de komende periode opgeschaald.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!