Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE onthult energieopslagsysteem op waterstof
© ENGIE

ENGIE onthult energieopslagsysteem op waterstof

ENGIE Eps – onderdeel van ENGIE – heeft zijn op waterstof gebaseerde energieopslagsysteem onthuld. Het eerste systeem is geïnstalleerd in het Griekse Agkistro en daar is het lokale microgrid nu 100 procent groen.

Het energieopslagsysteem van ENGIE Eps in Agkistro bestaat uit een waterstof ‘power-to-power’-systeem. De elektrolyser zet elektriciteit om in waterstof (red. power-to-gas) en een brandstofcelsysteem zet in grote hoeveelheden opgeslagen waterstof weer om in elektriciteit (gas-to-power).

REMOTE
Het energieopslagsysteem is ontwikkeld binnen het Europese innovatieproject ‘Remote area Energy supply with Multiple Options for integrated hydrogen-based Technologies’ (REMOTE). Het project heeft tot doel de voordelen van op waterstof gebaseerde technologieën voor de opslag van hernieuwbare energie aan te tonen in off-gridgebieden.

De technologie van ENGIE Eps stelt in het project in Griekenland energiebedrijf HORIZON in staat om een ​​energieonafhankelijke agro-food verwerkingseenheid te leveren, waarbij een deel van de geproduceerde energie van de nabijgelegen waterkrachtcentrale van HORIZON wordt gebruikt om waterstof te produceren.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!