Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla verkoopt recordaantal batterijen: 759 megawattuur energieopslagsystemen uitgeleverd
© Joni Hanebutt | Dreamstime.com

Tesla verkoopt recordaantal batterijen: 759 megawattuur energieopslagsystemen uitgeleverd

Tesla heeft in het derde kwartaal een recordhoeveelheid aan energieopslagsystemen uitgeleverd. Tesla meldt de afgelopen 3 maanden 759 megawattuur aan batterijen te hebben geproduceerd voor de energieopslagmarkt.

In 2019 en 2020 leverde Tesla per kwartaal de volgende hoeveelheden energieopslagsystemen uit:

Energieopslagsystemen
(in megawattuur)

2019

2020

Eerste kwartaal

229

260 (+14%)

Tweede kwartaal

415

419 (+1%)

Derde kwartaal

477

759 (+59%)

Vierde kwartaal

530

-

Totaal kalenderjaar

1.651

1.438

Gigafactory Nevada
Tesla heeft bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal ook bekendgemaakt forse stappen te hebben gezet bij het opschalen van de productie van het energieopslagsysteem Megapack. De productie is meer dan verdubbeld.

Het Megapack, een energieopslagsysteem voor projecten op utiliteitsschaal, werd vorig jaar gelanceerd. De opslagcapaciteit van het batterijopslagsysteem is maximaal 3 megawattuur.

De productie vindt plaats in Tesla’s Gigafactory in Nevada. Deze is gevestigd nabij de stad Reno en hier worden ook de elektrische motoren en batterijen voor de Tesla Model 3 alsook de energieopslagsystemen Powerwall en Powerpack vervaardigd.

Net zo groot als autodivisie
De vraag naar de thuisbatterij Powerwall blijft volgens het bedrijf sterk en groeit: ‘Vooral nu onze activiteiten op het gebied van zonne-energie groeien, aangezien veel klanten een Powerwall bij hun zonnepanelen kopen. Bovendien zien we een toenemende interesse in de Powerwall naarmate de bezorgdheid over de stabiliteit van het stroomnet groeit, vooral in Californië. We blijven geloven dat ons energiebedrijf (red. dat bestaat uit solar en energieopslagactiviteiten) uiteindelijk net zo groot zal zijn als ons autobedrijf.’​

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2020

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen lithium-ionbatterijen in de maak: ‘Ook het bedrijfsleven wil weten wat mag en niet mag’ Professor Philip de Goey: ‘Metaalpoeder is een veelbelovend circulair medium voor energieopslag’...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!