Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Varende batterij Skoon Energy in Amsterdam draait op volle toeren
© Skoon Energy

Varende batterij Skoon Energy in Amsterdam draait op volle toeren

Skoon Energy meldt dat de varende batterij van het bedrijf in Amsterdam op volle toeren draait. De batterij heeft onder meer Calypso, het 61,5 meter lange superjacht van Amels, stroom geleverd.

Skoon Energy en Port of Amsterdam gaven afgelopen maart het startschot voor het Project Clean Amsterdam om met een varende batterij de stad en de haven van Amsterdam te voorzien van duurzame energie en het gebruik van dieselgeneratoren te voorkomen.

Calypso
‘We hebben in de stad Amsterdam walstroom kunnen leveren aan veel verschillende schepen’, meldt Skoon Energy. ‘Het project is voornamelijk gericht op het leveren van walstroom aan riviercruiseschepen. We hebben echter ook verschillende andere energiegebruikers in de Amsterdamse haven van stroom kunnen voorzien. Deze schepen zijn niet alleen bijzonder, maar vertegenwoordigen ook een diversiteit aan energieprofielen, die allemaal hun eigen voordeel halen uit onze mobiele, schone energieoplossing.’

Het superyacht Calypso, een jacht van 61,5 meter gebouwd door Amels, bezocht Amsterdam voor verschillende onderhoudswerkzaamheden aan boord. Tijdens zijn verblijf ontving het superjacht energie van Eggerding, rechtstreeks afkomstig van het zonnepanelendak. Om de stroomvoorziening niet te onderbreken, is de batterijcontainer tussen de netaansluiting en het superjacht geplaatst.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!