Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: minister Demir onderzoekt verlaging btw voor thuisbatterijen
© Vlaams Parlement

Vlaanderen: minister Demir onderzoekt verlaging btw voor thuisbatterijen

De Vlaamse minister van Energie heeft het Vlaams Parlement medegedeeld een verlaging van het btw-tarief op thuisbatterijen te onderzoeken. Het btw-tarief zou verlaagd moeten worden van 21 naar 6 procent.

Het Grondwettelijk Hof heeft op 14 januari 2021 in een uitspraak het recht voor Vlaamse eigenaren van zonnepanelen vernietigd om 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende teller te behouden. ​

De Vlaamse regering heeft  besloten dat zonnepaneeleigenaren eenmalig een compensatie krijgen, omdat het overgangsregime is vernietigd. De getroffen gezinnen krijgen een eenmalige financiële compensatie die overeenkomt met een rendement van 5 procent op een gemiddelde investering. Zonnepaneeleigenaren komen alleen in aanmerking voor de compensatie als ze hun investering nog niet voldoende terugverdiend hebben.

Omdat Vlamingen binnenkort geen gebruik meer kunnen maken van de terugdraaiende teller wil minister Demir het maximaliseren van het zelfverbruik van de opgewekte zonne-energie stimuleren. 

Demir heeft hierover al contact gezocht met de federale regering van België. ‘Ik heb deze week contact  opgenomen met de regering, omdat we ook moeten kijken naar de btw-verlaging naar 6 procent voor de thuisbatterij.’

De ingebruikname van een thuisbatterij zou het eigen verbruik van zonnepaneeleigenaren namelijk fors kunnen verhogen en daarmee ook het financiële rendement van hun zonnepaneelinstallatie.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!