Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Apple bouwt in Californië energieopslagsysteem met capaciteit van 240 megawattuur
© Apple

Apple bouwt in Californië energieopslagsysteem met capaciteit van 240 megawattuur

Apple gaat in Centraal-Californië een groot energieopslagsysteem bouwen met batterijen die 240 megawattuur stroom kunnen opslaan; genoeg om meer dan 7.000 huizen gedurende 1 dag van stroom te voorzien.

Het energieopslagsysteem wordt gesitueerd in de buurt van een zonnepaneelinstallatie die al energie levert voor al Apple’s faciliteiten in de Amerikaanse staat.

Hoofdkantoor
Het energieopslagsysteem zal verrijzen in California Flats in het zuidoosten van Monterey County, ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van het hoofdkantoor van Apple in Cupertino te Californië.

De site stuurt overdag 130 megawattuur elektriciteit rechtstreeks naar de faciliteiten van Apple in Californië, maar levert tijdens de nacht geen stroom. Lisa Jackson, vicepresident van Apple voor Milieu, Beleid en Sociale initiatieven, vertelde Reuters in een interview dat het bedrijf van plan is om een ​​van de grootste op batterijen gebaseerde opslagsystemen in de Verenigde Staten te ontwikkelen.

Bevindingen delen
Ook laat Jackson weten dat Apple van plan is zijn bevindingen van de bouw van het project met andere bedrijven te delen, maar dat het nog te vroeg is om precies te zeggen hoe het dat gaat doen. Apple heeft andere projecten waarbij het milieutechnologische ontwikkelingen heeft gedeeld, waaronder een joint venture voor het smelten van aluminium in Canada en een Apple recyclingtechnologielaboratorium in Texas.

Apple laat ook weten dat 110 van zijn leveranciers nu overstappen op het gebruik van schone energie voor het werk dat ze voor Apple doen, met als resultaat ongeveer 8 gigawatt aan productie van schone energie, of, volgens Apple: het equivalent van het verdwijnen van 3,4 miljoen auto's van de weg. Het cijfer is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen Apple zei dat 70 van zijn leveranciers de transitie naar schone energie hadden gemaakt voor Apple-werk toen het zich ten doel stelde om de koolstofemissies uit zijn toeleveringsketen te elimineren tegen 2030.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!