Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaans ministerie van Energie investeert 20 miljoen dollar in energieopslag
© Lunmarina | Dreamstime.com

Amerikaans ministerie van Energie investeert 20 miljoen dollar in energieopslag

Het Amerikaanse ministerie van Energie heeft aangekondigd 20 miljoen Amerikaanse dollar te investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D) van energieopslagtechnologieën. Het geld gaat naar middelgrote flowbatterijen.

Het ontwikkelen en inzetten van energieopslagcapaciteiten is volgens het ministerie van Energie van cruciaal belang voor het opbouwen van een schone-energie-economie en het bereiken van nul emissie tegen 2050.

10 tot 100 kilowattuur
Voor het toekennen van financiering zal het ministerie samenwerken met de industrie om technische en productie- uitdagingen aan te pakken. Het ministerie zoekt voorstellen voor gezamenlijke R&D-projecten die productieprocessen voor individuele flowbatterijcomponenten verbeteren en die nieuwe of verbeterde componenten integreren in een prototypesysteem met een middelgrote capaciteit voor net-, industriële of transporttoepassingen.

De geselecteerde projecten zullen: kosteneffectieve, schaalbare productie mogelijk maken voor middelgrote flowbatterijsystemen van 10 tot 100 kilowattuur; de maakbaarheid van het flowbatterijsysteem testen en valideren; en de toeleveringsketens versterken voor huishoudelijke flowbatterijen door stakeholders bij de batterijproductie met elkaar te verbinden.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!