Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spaans Extremadura wordt thuishaven van fabriek voor batterijcellen
© Phi4Tech

Spaans Extremadura wordt thuishaven van fabriek voor batterijcellen

De Spaanse regio Extremadura krijgt de eerste fabriek voor batterijcellen van Zuid-Europa. De fabriek komt in het Southwest European Logistics Platform te Badajoz, met een oppervlakte van 177.000 vierkante meter.

De geplande investering van Phi4Tech bedraagt 400 miljoen euro. De komst van de productielocatie leidt in de eerste fase tot de creatie van 200 banen, en 500 banen op het moment van maximale productie.

Lithium
De batterijcelfabriek maakt deel uit van een groter energieopslagproject dat ook de winning van lithium omvat in de Las Navas-mijn nabij de stad Cañaveral, een lithiumtransformatiefabriek, nikkelwinning in de Aguablanca-mijn in Monesterio en de bouw van een kathodefabriek in de provincie Cáceres.

Het project is een initiatief van Phi4tech dat de batterij- en kathodefabrieken realiseert, Lithium Iberia dat tekent voor het mijnbouwproject Las Navas en de lithiumtransformatiefabriek en individuele partners in het geval van de Aguablanca-mijn. Deze laatste mijn is bedoeld om nikkel, goud en kobalt te winnen.

20 gigawattuur
Mario Celdrán, chief executive officer van Phi4tech, heeft onthuld dat de batterijcelfabriek een geplande productiecapaciteit heeft van 10 gigawatt; modulair gepland in 5 fasen van 2 gigawatt. In 2024 zou de productie 6 gigawatt moeten bedragen en in 2027 zou de maximale capaciteit van 10 gigawatt – goed voor batterijcellen met een opslagcapaciteit van 20 gigawattuur – bereikt moeten zijn.

De volgende stap is om de projectplannen aan de gemeenteraad van Badajoz te presenteren om de benodigde vergunningen te krijgen. De bouwstart is voor begin 2022 voorzien en 20 maanden later zou de fabriek moeten starten met productie; te weten midden 2023.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!