Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaans ministerie van Financiën: belastingaftrek energieopslag leidt tot meer duurzame energie
© Vitaliy Pozdeev | Dreamstime.com

Amerikaans ministerie van Financiën: belastingaftrek energieopslag leidt tot meer duurzame energie

Een rapport van het Amerikaanse ministerie van Financiën toont dat als standalone opslag in aanmerking komt voor belastingaftrek, de Investment Tax Credit (ITC), dit resulteert in meer productie van schone energie.

In het genoemde rapport werd het Made in America-plan van president Joe Biden onderzocht. ‘Het rapport van het Treasury Department bevestigt dat het in aanmerking komen van standalone opslag voor de ITC – net zoals andere schone-energietechnologieën – van cruciaal belang is voor de Verenigde Staten om de urgente klimaat- en schone-energiedoelstellingen te bereiken en een veerkrachtiger elektriciteitsnetwerk op te bouwen’, aldus Jason Burwen , interim chief executive officer van Energy Storage Association (ESA).

100 gigawatt
Tijdens het eerste kwartaal van 2021 is het momentum voor de ITC voor opslag volgens ESA gegroeid. Dit komt onder meer door de presentatie van het American Jobs Plan door president Biden – waar energieopslag expliciet in benoemd wordt – en door een brief die de leiders van 150 organisaties naar het Amerikaanse Huis en de Senaat stuurden met het verzoek om zelfstandige energieopslagprojecten in aanmerking te laten komen voor de ITC.

Volgens ESA is voor 2030 ten minste 100 gigawatt aan nieuwe energieopslag nodig om de transitie naar schone energie te stimuleren en het elektrische systeem te transformeren om aan de eisen van de 21e eeuw te voldoen. De Verenigde Staten hebben tot nu toe meer dan 3 gigawatt aan batterij- en andere geavanceerde energieopslagsystemen uitgerold.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!