Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leclanché introduceert modulair energieopslagsysteem LeBlock

Leclanché introduceert modulair energieopslagsysteem LeBlock

Energieopslagbedrijf Leclanché introduceert LeBlock: een nieuw modulair concept van energieopslagsystemen met batterijen. Het systeem bestaat uit verwisselbare blokken van 1,5 meter breed.

Het systeem heeft de volgende kenmerken: plug-and-play, eenvoud en schaalbaarheid, modulariteit en een verminderde ecologische voetafdruk en milieu-impact.

Tot 745 kilowattuur
Het energieopslagsysteem wordt in 2 varianten vervaardigd. Allereerst de BatteryBlock – geleverd met vooraf geïnstalleerde, vloeistofgekoelde batterijrekken met een opslagcapaciteit tot 745 kilowattuur. Elk batterijblok is daarbij voorzien van een brandbeveiligingssysteem. Het tweede model, de CombiBlock, verbindt de batterijblokken en is voorzien van passende beveiligingen. Bovendien bevat het een gecentraliseerde vloeistofkoeleenheid die het temperatuurbeheer van de aangesloten batterijblokken verzorgt.

Eenvoudig transport
De blokken kunnen door hun formaat volgens de fabrikant eenvoudig van een boot naar een vrachtwagen worden verplaatst voor transport en installatie op een plaat/pad met een kraan.  Aangezien de blokken worden verzonden met de batterijen op hun plaats en de bedrading/connectoren vooraf zijn geïnstalleerd, is er geen locatiespecifieke bekabeling vereist.

LeBlock biedt de mogelijkheid voor gebruik in een storage-as-a-servicebenadering, waarbij de blokken worden vervoerd en verplaatst afhankelijk van de werkelijke behoefte, zoals laadstations voor elektrische voertuigen die meer vermogen nodig hebben dan de bestaande netaansluiting.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!