Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
ATEPS Nederland wint tender energieopslagsysteem sportcomplex Alkmaar
© ATEPS

ATEPS Nederland wint tender energieopslagsysteem sportcomplex Alkmaar

De door de gemeente Alkmaar uitgeschreven tender voor een energieopslagsysteem dat bij sportcomplex ‘De Meent’ geplaatst gaat worden, is door het in Helmond gevestigde ATEPS gewonnen.

Het sportcomplex is voorzien van in totaal ruim 1.700 zonnepanelen en heeft een laadplein met 16 laadpunten voor elektrische auto’s en 20 laadpunten voor elektrische fietsen. Om deze opgewekte energie optimaal te gebruiken, wordt deze opgeslagen in het door ATEPS te leveren opslagsysteem, zodat ook na zonsondergang een aanzienlijk deel van de elektriciteitsvoorziening vanuit dit systeem verzorgd kan worden.

280 kilowattuur
Het te leveren systeem heeft een opslagcapaciteit van 280 kilowattuur en een vermogen van 240 kilowatt. Het wordt ondergebracht in een speciale behuizing en zal dicht bij de overige technische installaties worden opgesteld.

Met deze opdracht laat ATEPS zien dat opslagsystemen toegepast kunnen worden in veel verschillende applicaties. Bij sportcomplex de Meent is het van belang de teveel opgewekte energie op te slaan en op een later moment te gebruiken. Maar opslagsystemen kunnen ook voor andere toepassingen worden ingezet. Bijvoorbeeld als buffers voor het laden van elektrische voertuigen, handel met (hernieuwbare) energie op de EPEX-energiebeurs of het stabiliseren van de netfrequentie.

Sportcomplex De Meent bestaat uit een multifunctioneel gebouw voor sportieve en zakelijke ontmoetingen. Een ijsbaan van 400 meter, sportzalen, winkelruimten, horeca, kantoorruimten en vergaderruimten. Het complex is ook geschikt voor evenementen en concerten.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!