Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
GIGA Storage rondt crowdfunding van 3 miljoen euro af
© GIGA Storage

GIGA Storage rondt crowdfunding van 3 miljoen euro af

GIGA Storage heeft met succes 3 miljoen euro kapitaal opgehaald via crowdfunding. Het energieopslagbedrijf vergaarde de groeifinanciering via het crowdfundingplatform DuurzaamInvesteren.

De opbrengst van de obligatielening wordt door GIGA Storage gebruikt om de groei van de onderneming te financieren. De obligatielening heeft een looptijd van 5 jaar en biedt een vaste rente van 6,5 procent op jaarbasis. Daarnaast komen obligatiehouders in aanmerking voor een eenmalige bonusrente van 8,0 procent indien GIGA Storage zijn doelstellingen realiseert.

450 investeerders
Meer dan 450 investeerders zijn ingestapt, waaronder een substantieel deel van de reeds bestaande obligatiehouders van eerdere crowdfundingacties. GIGA Storage meldt dat het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt om de toekomstige energieopslagprojecten voor te bereiden en het team te versterken.

Ruud Nijs, chief executive officer van GIGA Storage: 'Ons doel is om duurzaam opgewekte energie optimaal te benutten. Wij hebben de ambitie om marktleider van duurzame-energieopslag in Europa te worden. Met deze investering krijgen wij de mogelijkheid deze ambitie waar te maken.'

1.500 megawatt
De doelstelling is om 1.500 megawatt aan energieopslagprojecten te realiseren voor 2030.

GIGA Storage en Eneco kondigden afgelopen maand aan in Lelystad te starten met de realisatie van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. De batterij kent een vermogen van 24 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!