Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Recordorder Tesvolt: bedrijf gaat batterijen leveren voor groene waterstof

Recordorder Tesvolt: bedrijf gaat batterijen leveren voor groene waterstof

De Schaper Group gaat samen met batterijfabrikant Tesvolt een reeks groene waterstofprojecten realiseren. Het is het grootste contract in de geschiedenis van het in Wittenberg gevestigde energieopslagbedrijf.

De samenwerking met Tesvolt belooft tegen 2023 een omzet van ongeveer 40 miljoen euro.

40 megawattuur
De Schaper Group installeert Tesvolt-energieopslagsystemen met een totale capaciteit van maximaal 40 megawattuur voor waterstofpionier Apex Group. De intelligente batterijopslagoplossingen bieden waterstofelektrolysers een betrouwbare stroomvoorziening wanneer wind- of zonne-energiesystemen niet voldoende energie produceren.

Daniel Hannemann, oprichter en commercieel directeur bij Tesvolt, over het project: ‘In de projecten voor waterstofpionier Apex heeft Schaper aangetoond dat energievoorziening met alleen hernieuwbare-energiebronnen mogelijk is.’

Volledig emissievrij
Apex voorziet industriële bedrijven over de hele wereld van warmte en elektriciteit, die beide volledig emissievrij worden geproduceerd uit waterstof. Een elektrolyser wekt waterstof op met behulp van elektriciteit uit hernieuwbare-energiebronnen. Als wind- en zonne-energiesystemen niet de benodigde hoeveelheid elektriciteit leveren, voorzien de elektriciteitsopslagsystemen van Tesvolt de elektrolyser van groene overtollige energie uit tijdelijke opslag. Zelfs als het openbare elektriciteitsnet uitvalt, bieden de opslagsystemen van Tesvolt een ononderbroken stroomvoorziening voor alle verbruikers.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!