Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesvolt haalt 40 miljoen euro financiering op, ook koning Liechtenstein investeert
© Tesvolt

Tesvolt haalt 40 miljoen euro financiering op, ook koning Liechtenstein investeert

Energieopslagbedrijf Tesvolt heeft een financieringsronde van circa 40 miljoen euro afgerond. De fondsen werden verstrekt door een consortium van investeerders onder leiding van de Liechtenstein Group.

Dat is een groep bedrijven die eigendom zijn van de koninklijke familie van Liechtenstein. Dit is een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Tesvolt.

Inductieladen
​Tesvolt zal de financiële middelen gebruiken om zijn internationale activiteiten te versnellen en zich te concentreren op nieuwe producten.

Met de steun van Berenberg en UBS leidde de financieringsronde tot het binnenhalen van een prestigieuze hoofdinvesteerder in de vorm van de Liechtenstein Group. Onder de andere investeerders is een familiebedrijf met een automotive achtergrond waar Tesvolt zich nu verder bij kan aansluiten, met name op het gebied van inductieladen in de opkomende elektrischvervoersmarkt. Ook E.R. Capital Holding nam deel aan deze financieringsronde, evenals de bestaande aandeelhouder IBG-Fonds van de deelstaat Saksen-Anhalt. Na deze financieringsronde blijft de meerderheid van de aandelen van het bedrijf in handen van de 2 oprichters en directeuren, Daniel Hannemann en Simon Schandert.

Noord-Amerikaanse markt
De binnenkomende middelen uit de financieringsronde zullen zorgen voor verdere groei en uitbreiding van de internationaliseringsinspanningen. Internationale markten zijn al goed voor meer dan 40 procent van de omzet, wat Tesvolt in een goede positie plaatst voor verdere internationale expansie. Toetreding tot de Noord-Amerikaanse markt is gepland voor het komende jaar. Op de agenda staan ​​ook andere innovatieve productontwikkelingen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!