Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Centrica optimaliseert laadpatronen van Vlaamse thuisbatterijen
© Eneco

Centrica optimaliseert laadpatronen van Vlaamse thuisbatterijen

Centrica gaat voor het eerst in België de laadpatronen van kleinschalige thuisbatterijen optimaliseren om de hoeveelheid zonne-energieopwekking die in huis inzetbaar is te maximaliseren.

Tegelijk worden daarmee Frequency Containment Reserve (FCR)-diensten geleverd aan het Belgische energiesysteem.

Stroomnet stabiliseren
Als eindgebruikers effectief actieve schakels worden in het Belgische stroomsysteem, dan werken zij mee aan de CO2-reductie van de samenleving conform de consumentgerichte visie van Elia. FCR heeft te maken met stimuleren maar ook drukken van de vraag om het stroomnet te stabiliseren en black-outs te vermijden die plaatsvinden wanneer de frequentie te hevig schommelt.

Dit is een eerste stap op weg naar de slimme energiegemeenschappen van de toekomst, waar klanten worden uitgerust met een holistische energiebeheerdienst door integratie van energiebevoorrading en slimme uitrustingen.

Centrica combineert hiermee voor het eerst ook buiten het Verenigd Koninkrijk zijn Hive Smart Home-platform met zijn gepatenteerde Virtual Power Plant-software en handelscapaciteit om aan eindgebruikers diensten voor thuisenergiebeheer te leveren.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!