Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOLARWATT: ‘Losse verkoop zonnepanelen gaat afnemen, systeemverkoop met accu in opmars’
(foto: SOLARWATT)

SOLARWATT: ‘Losse verkoop zonnepanelen gaat afnemen, systeemverkoop met accu in opmars’

SOLARWATT heeft in het kader van de uitrol van haar thuisbatterij MyReserve 4 voorspellingen gepresenteerd over de toekomst van de opslag van zonnestroom. Deze voorspellingen zijn:

  1. Minder losse verkoop: consumenten kopen nu nog vaak losse zonnepanelen voor het opwekken van hun eigen energie. In de nabije toekomst zullen huishoudens panelen meer gaan combineren met energiemanagementsystemen, stroomopslag en andere ‘slimme producten’. Zonnepanelen zullen hierdoor steeds minder vaak als los product verkocht worden, maar steeds vaker onderdeel uitmaken van een compleet systeem.
  2. Eigen gebruik wordt belangrijker: In de toekomst wordt het rendabeler om het eigen gebruik van opgewekte zonne-energie te verhogen. Particulieren kunnen dan veel voordeel hebben bij het tijdelijk opslaan van elektriciteit en overtollige energie opslaan wanneer ze minder energie nodig hebben, of deze gebruiken wanneer dit economisch gezien, het voordeligst is.
  3. Lange levensduur betekent meer rendement: diverse nieuwe generaties zonnepanelen gaan ten minste 30 jaar mee en degraderen in de tussentijd nauwelijks; dit levert volgens SOLARWATT tot 25 procent meer opbrengst op dan bij traditionele zonnepanelen.
  4. Accu’s in opmars: elke innovatie begint met één product. Zo was het met de walkman, mobiele telefoon, tablet – en zo is het met thuisaccu’s niet anders. En net zoals bij die andere producten blijft het bij belangrijke innovaties niet bij dat ene product. Men ziet nu al steeds meer thuisaccu’s verschijnen, in allerlei verschillende maten, vormen en prijzen.