Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Daimler start uitlevering thuisbatterij Mercedes-Benz
(foto: ACCUMOTIVE)

Daimler start uitlevering thuisbatterij Mercedes-Benz

Daimler en haar dochterbedrijf ACCUMOTIVE zijn gestart met de uitlevering van de thuisbatterij van Mercedes-Benz die afgelopen kalenderjaar werd aangekondigd. De verkoop vindt via geselecteerde partners plaats.

‘In de komende maanden zal de verkoop in Duitsland en daarbuiten uitgebreid worden’, Aldus Harald Kröger, hoofd ontwikkeling Electrics/Electronics en E-Drive bij Mercedes-Benz Cars. Naast een select aantal groothandels is SMA geselecteerd als partner voor de distributie van het systeem. Het installateursnetwerk van de partners moet eindgebruikers van het juiste advies, een goede planning, een op maat gemaakte offerte en de uiteindelijke installatie voorzien.

Inmiddels zijn zo’n 500 installateurs – gevestigd door heel Duitsland – aan een specifieke training onderworpen. De thuisbatterijen van Mercedes-Banz maken het mogelijk om 8 opslagsystemen van 2,5 kilowattuur (kWh) te combineren tot een maximumcapaciteit van 20 kilowattuur. Overigens kunnen eindgebruikers de ‘Energiespeicher van Mercedes-Benz ook rechtstreeks via de webportal bestellen.