Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarclarity aangesteld als authorised reseller Tesla Powerwall
(foto: Solarclarity)

Solarclarity aangesteld als authorised reseller Tesla Powerwall

Tesla heeft groothandel Solarclarity voor de Benelux aangesteld als authorised reseller van zijn energieopslagsysteem Powerwall. Solarclarity gaat zo'n 50 installateurs selecteren die de Powerwall mogen verkopen.

Tesla hanteert voor de verkoop van zijn Powerwall twee distributiemodellen: via energiebedrijven en via (solar) groothandels. Eerder werd dan ook Eneco al aangesteld als distributeur. Tesla heeft met Solarclarity nu een tweede distributeur in huis gehaald.

Solarclarity-directeur Peter Desmet hierover: ‘Wij zijn ontzettend verheugd over deze aanstelling waar een intensief traject aan vooraf is gegaan. In de komende periode gaan wij aan de slag met het opleiden van installateurs die een trainingscertificatieproces zullen doorlopen. In totaal zullen wij zo’n 50 installateurs gaan opleiden die de Powerwall mogen verkopen en installeren. In de periode augustus-september vinden de eerste leveringen plaats.’ Volgens Desmet is de start van het aanbieden van Tesla’s Powerwall een eerste stap op weg naar smart homes. ‘En het zal zeker niet de laatste zijn. Onze wereld en ook die van steeds meer eindgebruikers bestaat niet langer enkel uit zonnepanelen. Decentrale energieproductie – en zonnestroom in het bijzonder – wordt onderdeel van slim energiemanagement. “Domme” zonnepanelen en omvormers worden in de komende jaren vervangen door slimme totaalconcepten voor (bijna) energieneutrale woningen en gebouwen. De sector zal daarmee op termijn veel minder afhankelijk worden van allerhande stimuleringsregelingen. Wanneer het moment daar is dat opslagsystemen een volumemarkt worden? Dat is moeilijk te voorspellen, maar ik verwacht dat in 2018 al een substantieel aantal opslagsystemen hun weg naar de markten zullen weten te vinden.’