(foto: Arden Homes)

E.On: 4 op 10 Britse huiseigenaren heeft in 2020 thuisbatterij

Energiebedrijf E.On voorspelt op basis van onderzoek dat Britse huiseigenaren de komende jaren massaal thuisbatterijen gaan kopen. 4 op de 10 huiseigenaren heeft volgens E.On in 2020 een energieopslagsysteem.

E.On heeft hiertoe 2.000 huiseigenaren geënquêteerd. Bij de vraag over slimme technologieën die de Britten in hun huis willen plaatsen, noemt 44 procent van hen een thuisbatterij. Daarmee verslaat energieopslag ruimschoots slimme verlichtingssystemen (red. led-verlichting) die door 35 procent van de ondervraagden genoemd worden. Op plaats 3 vindt men een laadpunt voor elektrische voertuigen met 13 procent terug.

In aanvulling hierop heeft E.On degenen die al zonnepanelen hebben (red. 9 procent van de 2.000 ondervraagden) gevraagd naar wat hen dit gebracht heeft. Driekwart van hen noemt een kostenbesparing op de energierekening, bijna twee derde stelt dat hun huis meer energie-efficiënt is en 30 procent is van mening dat hun huis in waarde gestegen is door het plaatsen van zonnepanelen. Dientengevolge meldt 41 procent van de respondenten dat zonnepanelen gecombineerd met batterijen hun huis hierdoor aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

Energie-Nederland: geef ruimte aan...

Eerste battolyser voor elektriciteitsopslag en...

Juni 2018-editie Smart Storage Magazine verschenen

Shell investeert in energieopslagbedrijf Axiom...

Alfen laat dancefestival Nijmegen op...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!