(foto: Lithium Werks)

Nederlands Lithium Werks investeert 1,6 miljard euro in Chinese batterijenfabriek

Het Nederlandse energieopslagbedrijf Lithium Werks investeert de komende jaren 1,6 miljard euro in de realisatie van een batterijenfabriek in China.

De nieuwe fabriek krijgt een productiecapaciteit van 8 gigawattuur per jaar.  20 procent van de kosten komt van aandelenkapitaal van Lithium Werks, maar het overgrote deel komt van een consortium van Chinese banken. De batterijfabriek van 60 hectare, die het bedrijf samen met Zheijiang Jiashan realiseert, wordt gebouwd in de Yangtze delta.

De overeenkomst werd bekendgemaakt tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Kequiang aan Nederland. Momenteel heeft Lithium Werks twee kleine fabrieken, een in Hengelo en een in China. De vestiging in de Yangtze delta moet de eerste van tientallen ‘gigafabrieken’ zijn die Lithium Werks in 2030 hoopt te hebben.

Lithium Werks maakte in september al bekend een R&D-campus te vestigen op de Technology Base in Twente. In samenwerking met Universiteit Twente wil het bedrijf geheel nieuwe concepten ontwikkelen voor energieopslag en mobiliteit.

Bonaire krijgt energieopslagsysteem van 6 megawatt

Battrion en Instagrid winnen InnoEnergy-prijs...

Participatiefonds Duurzame Economie...

Volkswagen en Northvolt richten European...

Enexis over energieopslag: ‘Integrale...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!