foto: Woonwaard

Woningcorporatie Woonwaard neemt energieopslagsysteem in gebruik

Woningcorporatie Woonwaard heeft bij appartementencomplex De Strandwal aan de Plutostraat in Oudorp een energieopslagsysteem in gebruik genomen. Het gaat om een pilot met zonnepanelen en een accu.

Doel van de pilot is om ervaring op te doen met batterijtechniek, te verkennen of en hoe deze oplossing bijdraagt aan een betaalbare toekomstbestendige energievoorziening voor de huurders van Woonwaard. De algemene voorzieningen worden voorzien van de opgewekte stroom. Met de accu wordt de stroom opgeslagen op het moment dat de zon schijnt en kan de stroom gebruikt worden op ieder moment dat dat nodig is. De zonnepanelen en batterij zijn geleverd door Ecorus en iwell.

Met de ingebruikname van de batterij dalen de servicekosten voor de bewoners en draagt het appartementencomplex bij aan minder CO2-uitstoot. Alleen al in de testperiode (red. oktober tot en met januari) is er 295 kilogram CO2 minder uitgestoten dan voorheen. De besparing zal in zonnige maanden volgens Woonwaard nog veel groter worden.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!