foto: © Fotostudio Wierd

Zonnepark Flevokust Haven (30 megawattpiek) krijgt mogelijk batterij van 5 megawatt

Het zonnepark Flevokust Haven, waarvan ENGIE deze maand het eerste van 30 megawattpiek aan zonnepanelen heeft geplaatst, krijgt mogelijk een energieopslagsysteem van 5 megawattpiek.

Dit voornemen is onderdeel van de versterking van de samenwerking tussen ENGIE, provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. De partijen hebben de in januari 2017 gesloten intentieovereenkomst vernieuwd. De nieuwe intentieverklaring is ondertekend door gedeputeerde Jan-Nico Appelman, wethouder Janneke Sparreboom en bestuurders van ENGIE Han Blokland en Harry Talen. Als symbolische start van de vernieuwde overeenkomst plaatsten de 3 partijen gezamenlijk het eerste zonnepaneel op het 30 hectare grote zonnepark Flevokust dat nu gerealiseerd wordt. De ontwikkeling van dit project was een van de resultaten van de samenwerking van de afgelopen 2 jaar.

Een 5-megawatt-batterij kan volgens de betrokken partijen het elektriciteitsnetwerk ondersteunen en de opgeslagen elektriciteit gebruiken voor de te vestigen bedrijven, elektrisch varen en/of elektrisch rijden. Het zonnepark waar de batterij moet komen, krijgt een omvang van 30 hectare en telt straks 92.000 zonnepanelen.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!