foto: Ecovat

Peter Molengraaf in raad van advies Ecovat

Peter Molengraaf, voormalig chief executive officer van netwerkbedrijf Alliander, is vanaf 1 februari betrokken bij Ecovat als onafhankelijk strategisch adviseur.

Vanuit zijn brede kennis, netwerk en ervaring op het gebied van energie en energiedistributiesystemen, levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling van het Ecovat. ‘Met een Ecovat en lokale warmte- en koudeleidingen kunnen woonwijken van het aardgas af zonder dat het elektriciteitsnet zwaarder belast wordt of er ergens fossiele centrales moeten blijven staan’, vertelt Molengraaf. ‘Hiermee is het een duurzaam en aantrekkelijk concept op basis van de meest eenvoudige vorm van duurzame-energieopslag die er is. Energie uit zon en wind opslaan als warmte in een heel groot betonnen vat met schoon water. Ik kijk ernaar uit om dit met alle stakeholders die bij zo’n oplossing zijn betrokken, te verkennen en mogelijk te maken. Ik denk dat het delen van ervaringen hierin net zo belangrijk is als het uitleggen van de techniek.’

De afgelopen jaren was Molengraaf onder andere chief executive officer van Alliander, lid van de raad van toezicht van DNV GL Energy (Kema) en voorzitter van branchevereniging Netbeheer Nederland. Daarvoor werkte hij als Managing Director, Operations Manager en IT-Manager bij Nuon en Shell, verantwoordelijk voor infrastructuur, verandertrajecten en Operational Excellence.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!