Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energieopslagbedrijf Energy Vault wint World Changing Idea Award 2019
foto: Energy Vault

Energieopslagbedrijf Energy Vault wint World Changing Idea Award 2019

Energy Vault heeft bekendgemaakt dat het door Fast Company is geselecteerd als de winnaar van een van de prijzen voor World Changing Idea 2019. Het bedrijf biedt energieopslag middels betonblokken aan.

World Changing Ideas onderscheidt bedrijven, beleid, projecten, en concepten die innovatieve oplossingen aanbieden die de wereld kunnen transformeren en helpen de samenleving duurzamer en gelijker te maken. De winnaars werden gekozen uit een lijst van honderden finalisten uit een pool van bijna 2.000 inzendingen. Iedere categorie werd beoordeeld door een jury van sociale ondernemers, durfkapitalisten, denkers, ontwerpers, en een redacteur van Fast Company. Energy Vault won in de energiecategorie en is erkend vanwege zijn energieopslagtechnologie die op industriële schaal  volgens de jury een nieuwe standaard creëert voor energieleveranciers.

Energy Vault’s technologie is geïnspireerd op waterkrachtcentrales met pompen die afhankelijk zijn van de kracht van zwaartekracht en de beweging van water om elektriciteit op te slaan en af te geven. De oplossing van het bedrijf is gebaseerd op dezelfde goed begrepen principes gebruikt in deze centrales, maar vervangt water met speciaal gemaakte betonblokken door gebruik van goedkope materialen. De massieve betonblokken vormen de basis voor efficiënte opslag en afgifte van elektriciteit. Het  gebruik van goedkoop en duurzaam betonpuin stelt het Energy Vault-systeem in staat om significant lagere kosten per kilowattuur te bereiken

De grote blokken worden gecombineerd met Energy Vault’s gepatenteerde systeemontwerp en algoritme-gebaseerde software, die de energieopslag en afgifte van elektriciteit kalibreert terwijl het rekening houdt met een aantal factoren, waaronder stroomvoorziening, volatiliteit van de energievraag, en weersomstandigheden. Als resultaat kan het bedrijf alle voordelen van een waterkrachtcentrale leveren, maar tegen een veel lagere prijs van opslag, hogere roundtrip-efficiëntie en met schaalbaarheid.